Η σκέψη της ημέρας από το βιβλίο «Το ημερολόγιο του γονέα»

Θα τα βοηθήσει να δεχτούν ποικίλα ερεθίσματα όπως το θεατρικό παιχνίδι,η μουσική, τα εικαστικά κ.
α.


Σπούδασα ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στην  σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και ανάλυσης του χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.). Εκπαιδεύτηκα στο συντονισμό ομάδων σχολών γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων συμμετέχοντας ενεργά στη διεξαγωγή ερευνών. Επίσης εκπαιδεύτηκα στον αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών από την κ.Δώρα Μαυρομάτη που σχεδίασε την εικονογραφημένη μέθοδο.

 Έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία καθώς και σε διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως το κέντρο υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών «Γραμμή SOS δίπλα σου», το σωματείο νευρομυικών παθήσεων MDA Ελλάς, στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιού και οικογένειας «ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ», και στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ».

    Από το 2001 εργάζομαι ιδιωτικά στο γραφείο μου παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενηλίκες, γονείς και παιδιά. Επίσης συντονίζω ομάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο.

    Αρθρογραφώ συστηματικά σε επιστημονικά περιοδικά για θέματα που αφορούν τη σχέση γονιών και παιδιών και είμαι συγγραφέας του βιβλίου «Το ημερολόγιο του γονέα». Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΕΑΒΡ).

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους